Jag tänkte hänga kvar vid ämnet OS-låtar ett tag till. Vi hoppar nu hastigt åtta år framåt i tiden och kommer fram till Atlanta-OS 1996. Givetvis satt jag uppe i sommarnatten och kollade på invigningen. Det var förresten min sista helg i frihet innan jag skulle rycka in i lumpen. Minns jag satt på kompaniets dagrum nån vecka senare och såg Ludmila Engquists seger på häcken tillsammans med ett glatt gäng packade unga män som precis återvänt från Tropic i Hässleholm.

John Williams behöver troligen ingen närmare presentation. Fem Oscars för bästa filmmusik har han mottagit genom åren, för filmer som Star Wars, E.T. och Schindler’s List. Han har också komponerat musik till hela fyra olympiska spel. Man kan väl sammanfatta hans produktion med att säga att den är ganska blåsinstrumentbaserad. “Summon the Heroes” kan särskilt rekommenderas för alla trumpetfetischister därute.

Man kan ladda hem “Summon the Heroes” från CDON. På Wikipedia kan man lyssna på en snutt av Williams olympiska tema från 1984.

 0 kommentarer till “John Williams – Summon the Heroes”

  1. Inga kommentarer