Charlie and the Bhoys kallar sig själva “The World’s No. 1 Celtic Band”. Med tanke på att nånting i stil med 80 procent av bandets låtar handlar om Glasgow Celtic får man förmoda att detta ska förstås som att de ser sig som världens främsta “Celtic-band” och inte som det främsta keltiska bandet. De resterande 20 procenten av repertoaren utgörs av traditionellt irländska låtar samt av antibrittiska inlägg i Nordirlandkonflikten.

Låten “Inter Milan” tar oss tillbaka till 1967. Över hela världen satt långhåriga män och rökte vattenpipa tillsammans med pittoreska indiska farbröder. En hel västvärld var på god väg in i silverdimman. Charlie and the Bhoys väljer dock att i sin låt uppmärksamma nånting helt annat, nämligen det årets final i Europacupen för mästarlag (dvs. föregångaren till Champions League). I Lissabon möttes Celtic och Inter för att göra upp om vem som var bäst i Europa. För att inte förstöra spänningen så får ni själva läsa låttexten för att få reda på hur det gick. Den som även vill sjunga med i låten kan titta till detta liveklipp.

Passar även på att länka till ett klipp av låten “Lord of the Wing” från samma konsert. Visst är sångaren (antar att det är han som är Charlie) ruskigt lik Kjell Bergqvist?

 2 kommentarer till “Charlie and the Bhoys – Inter Milan”

 1. 1 Morgan

  Underbart band som får dig att gunga med utan paus. Det finns många andra Celtic band, men Charlie & the Bhoys tillhör de riktigt sköna.
  Hail hail
  Västerås Celtic Supporters Sweden

 2. 2 Susanne

  Instämmer med Morgan. Härligt band!
  Hail hail!