Efter en lång tids inaktivitet tar vi nu och avslutar vårt hockeytema. Och vi gör det med en klassiker mer tvivelaktig än vad sportlåtsklassiker vanligen är. Två saker minns jag särskilt tydligt från våren ’89: “Nu tar vi dom!” samt trenden med stentvättade jeans. Frågan vilket av dessa båda som hållit sig bäst är en klurig en. När Håkan Södergren och hans boys greppade sina klubbor och spelade in en improviserad musikvideo för TV-programmet “Listan” nådde Tre Kronor högsta möjliga pinsamhetsgrad. Många år senare fick vi Vitryssland-fiaskon och gangbangskandaler, men pinsammare än så här blev det aldrig.

Tradera borde man kunna hitta plattan för en spottstyver.

 3 kommentarer till “Håkan Södergren & Svenska Hockeylandslaget – Nu Tar Vi Dom!”

 1. 1 oscar.e

  Tja!

  jag är MoDo och lite Luleå fan!!

 2. 2 Nettan

  Videon är skitdålig! Men för min del spelar det ingen roll. Jag gillar låten och det är en bra “heja-låt” :) !

  H O C K E Y! Nu tar vi dom!!!

 3. 3 Mig!

  Er der et sted man kan downloade den gratis?