Den skyldige bakom denna blogg vill härmed meddela att han nu krupit fram ur sitt ide och att både vårkänslor och skrivlust börjat återvända. Följden av detta, förutom ökad pornografikonsumtion hos skribenten, är att ni fortsättningsvis kan glädjas åt att små trivialiteter åter kommer att publiceras här på bloggen.

Lustigkurrarna från numera nedlagda radioprogrammet “Hej Domstol!” tog på sig/fick uppdraget att göra Sveriges officiella låt till bågskytte-VM 2004. Originellt! Man kan förmoda att antalet bågskyttelåtar som spelats in genom tiderna är ganska litet. Men även om det sjungs specifikt om bågskytte så känns det som man hört låttexten förr. Bildliga uttryck från just skyttesporten tycks av någon anledning väldigt användbara även i andra sporter. De flesta idrottsmän har nog mer än en gång pratat om att “spänna bågen högt” och “sikta mitt i prick”. Kanske bör man dock se den här skyttevokabulären som en del av den mer allmänna krigsmetaforistik som omgärdar idrotten (anfall, försvar, strategi, kaptener, skjuta etc.).

Själva låten är i likhet med de flesta sådana här skämtlåtar relativt umbärlig, men inte utan en viss tjuskraft. “Hej Domstol!” hör i mitt tycke till de mer lyckade humorsatsningarna från P3 och på programmets hemsida finns mängder med skämtlåtar att lyssna på. 

Lyssna på låten här. (Tredje ovanifrån)

Hej Domstol! och Bågskyttelandslaget - Mitt i prick! 

 0 kommentarer till “Hej Domstol! och Bågskyttelandslaget – Mitt i prick!”

  1. Inga kommentarer