När bordtennis-VM sätter igång borta i Shanghai år 2005 så får vi hemma i Sverige blott se små glimtar av den ganska konstiga invigningen. Cirka tio sekunder på Sportnytt är dock allt som behövs för att fascinera mig och få mig att lägga ner en hel del energi på att på något sätt försöka få tag i invigningsmelodin. Ännu har jag inte lyckats.

Det är svårt att riktigt tro på det som utspelas på TV:n framför en. En man och en kvinna sjunger en duett. Bakom dem, på det imponerande scenbygget, ser man dansare skutta omkring utklädda till leende pingpong-bollar, racketar och segertroféer. I nederkant på bild ser man den engelska översättningen till låttexten. Texten förhärligar i poetiska ordalag bordtennissporten på det mest bisarra sätt man kan tänka sig. Refrängen tycks gå “Pingpang, Pingpang, Full of Passion”. Alla ler och det är glittrigare än Melodifestivalen.

Pingpang, Pingpang, Full of Passion

The Orange Ball Spinning Magically

 0 kommentarer till “Pingpang, Pingpang, Full of Passion”

  1. Inga kommentarer