Okej det här är långsökt, men måste man så måste man. Officiella sportlåtar i all ära, men det finns en melodi som mer än alla andra dominerat olympiska spel och hockey-VM under hela efterkrigstiden. Jag pratar förstås om Sovjetunionens välkända nationalsång!

Elmo heter egentligen Magnus Ekelund och kommer från norr men bor nu i Göteborg, vilket man nästan kan räkna ut bara genom att lyssna på låten. Låten känns som en blandning av just Sovjets nationalsång och Primal Screams “Velocity girl”, framförd med en omisskännligt göteborgsk touch. Det är livsbejakande, precis lagom pubertalt och riktigt bra. När det gäller låtar som denna har man rätt att vara långsökt!

Ladda hem låten (högerklicka och välj “spara mål som”) eller köp singeln (19 kr).

Elmo - The Anthem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 3 kommentarer till “Elmo – The Anthem”

 1. 1 Andreas

  Den här låten är fantastisk! Kommer att spelas högt och länge hemma hos mig!

  Vågar nästan redan kora den till Årets Sommarlåt 2007!

 2. 2 Anomymeeee

  Vad kan jag säja, inget slår den låten!

 3. 3 simon

  hörde den i Höök, sjukt skön!
  nån som får tag på texter så skicka gärna ;)
  [email protected]