Sibiria, som just idag spelar på Emmabodafestivalen, släppte singeln “Christian Olsson” för ca ett år sedan. I texten kritiseras allas vår trestegshjälte för sin flytt till Monaco och får i största allmänhet stå som symbol för girighet och låg skattemoral. Man kan tycka en hel del om det. Det ligger nära till hands att anklaga Sibiria för att utnyttja Christian Olssons namn och popularitet för att vinna publicitet och för att få sitt namn känt. Samtidigt är det en viktig fråga som väcks. Vilka krav att föregå som goda exempel kan vi ställa på våra idrottare? Hör idrott och politik ihop? Jag tycker i alla fall att “Christian Olsson” är en briljant låt. Den fick upp mina ögon för Sibiria och för bandmedlemmarnas parallella musikaliska projekt Vapnet och Hospitalet.

När jag skriver detta verkar tyvärr mp3:an vara borttagen från skivbolaget Hybris hemsida. I vanliga fall har dock låten gått att ladda hem gratis därifrån (en bit ner på sidan). Det kan också vara läge att kolla in Sibirias egen hemsida.

Sibiria - Christian Olsson

 0 kommentarer till “Sibiria – Christian Olsson”

  1. Inga kommentarer