På min gamla VM-låtblogg uppmärksammade jag låten “World Cup 2006″ av och med en herre som kallade sig The Saint. Låten var nog det taffligaste bidraget till sommarens digra VM-låtutbud, men långt ifrån det sämsta.

The Saint inledde dock sin karriär som sportmusiker redan två år tidigare med att göra en olympisk låt till Aten-OS. Till vinter-OS i Turin var det så dags igen med en låt som fick bära titeln “Olympic Flame”. 

Båda dessa olympiska hymner har en hel del gemensamt med “World Cup 2006″. Framför allt väcker de den omedelbara frågan “Vad fan är det här?” när man hör dem. Vidare är de alla covers på kända hits, samt inspelade med blygsam utrustning på vad som förefaller vara midi-bakgrunder. Men vafan, musik är ingen materialsport!

Man kan ladda hem alla tre låtarna från www.saintetienne.nu (en bit ner på sidan)

 0 kommentarer till “The Saint – Olympic Flame”

  1. Inga kommentarer