Graziano Romani - C'è solo l'InterI maj 2003 befann jag mig i Milano för att bevista säsongsavslutningen Inter-Perugia. När matchen blåsts av hade lagen gjort två mål vardera och den emotsedda glädjeyran uteblev. Ut ur San Siros högtalarsystem började dock toner av omisskännligt italienskt snitt att klinga. Först lite spridda pianoklink; sen en rivjärnsröst som tog ton. Jag märkte att italienarna runtomkring mig fick något sentimentalt i sina blickar när de sjöng med i låten på sin väg ut från stadion.

Låten jag hörde heter ”C’è solo l’Inter” och mannen med whiskyrösten är Graziano Romani. Utan att kunna ett ord italienska har jag ändå utvecklat starka misstankar om att låten främst handlar om att det blott finns ett lag för Graziano, nämligen Inter, samt att han allra sist i andra versen gör ett nummer av att Inter aldrig legat i serie B. 

Om videon: Den hese herre som snackar precis i början är inte Graziano Romani om någon nu trodde det, utan han heter Giuseppe “Peppino” Prisco, mångårig president i Inter. Några andra giganter som skymtar förbi i videon är Giuseppe Meazza, Nacka Skoglund och Jürgen Klinsmann.

 1 kommentar till “Graziano Romani – C’è solo l’Inter”

  1. 1 Forza Inter

    Prisco var aldrig president i Inter..